utorak, 15. ožujka 2011.

Strašno nešto!

Ljudi moji, ovo je vjerojatno bio najuspješniji sportski tjedan ikad u povijesti Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Sve je počelo prošlu subotu kad su odbojkašice glatko pobijedile neke berače gljiva sa Šumarskog fakulteta i tako se očekivano plasirale u prvu ligu sveučilišnog prvenstva. Moram napomenuti da su sve to napravile izgledajući prekrasno u novim dresovima.

Nastavak je slijedio taj isti dan kada su naši košarkaši u prvoj kvalifikacijskoj utakmici spektakularno pobijedili ekipu Kineziološkog fakulteta (koji se inače ,ako niste znali, malo ozbiljnije bave sportom), i tako se samo zagrijali za nedjeljnu utakmicu protiv Geodetskog fakulteta. Dok su geodeti bili fascinirani mjerama košarkaškog terena naši momci su punili koševe i tako se naravno plasirali u prvu ligu. Također moram napomenuti da su i oni izgledali prekrasno (možda ne kao odbojkašice) i nadasve organizirano pod budnim okom njihovog trenera i duhovnog vođe Davida Gunjevića.

Da smo intelektualno superiorni na sveučilištu dokazali smo uspjesima u Šahu. Cure su osvojile prvo,treće i četvrto mjesto, a momci peto, jedanaesto…(ova ostala mjesta nećemo ni spominjat). No to nema veze, naime slijedeći tjedan je ekipno pa mogu popravit dojam.

Nered se nastavio u subotu, preko granice u miloj nam i dragoj Sloveniji gdje su plivači ukupno osvojili osamnaest odličja od čega šest zlatnih, i sedam srebrnih a ostalo su naravno bile brončane. Uglavnom mi smo kao dobri susjedi otišli tamo da ih naučimo plivat jer svi znamo da ne stanu svi Slovenci u svoje teritorijalne vode pa ne stignu sami naučiti.

Kaos se proširio na martinovku gdje se paralelno igralo sveučilišno prvenstvo u stolnom tenisu i judu. U stolnom tenisu cure su nas opet obradovale te su se naše dvije predstavnice(Tamara Pranjković,Leona Šupljika Gabelica) u pojedinačnoj konkurenciji igrom slučaja našle u borbi za broncu dok su u parovima osvojile srebro. U međuvremenu naši judo samuraji bacili su svakog konkurenta na leđa i tako osvojili tri zlata, srebro i broncu i u ekipnoj konkurenciji naravno bili prvi. Opasne su i naše cure koje su s tri srebra i broncom bile ekipno druge. Osim što su svih istukli imali su i par intervencija jer je bilo slomljenih glava radijusa, distorzija zglobova, istegnuća medijalnih kolateralnih ligamenata…

Sve u svemu bilo je ''bez greške''.

2 komentara: