utorak, 19. travnja 2011.

KROS

Na Sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba u krosu, održanom na Bundeku 17.04.2011. u sklopu 28. Studena krosa Sportskih novosti, ostvarili smo odlične, čak i za nas iznenađujuće rezultate.

U konkurenciji 289 studentica iz 15 visokoškolskih ustanova, rezultati Veronike Jaković, Katarine Jordan i Danijele Vrhovski, koje su završile utrku od 1500 m među prvih 10 studentica, bili su i više nego dovoljni za ekipno 2. mjesto i povijesni uspjeh atletske sekcije našeg fakulteta. Iako naše medicinarke ostvaruju vrhunske rezultate ove godine, nitko se nije nadao takvom jednom rezultatu naših atletičarki. Kako djevojke nisu otrčale niti polovicu staze do diplome doktorica medicine, možemo očekivati vrhunske rezultate još nekoliko godina.

U konkurenciji 280 studenata, na stazi dugoj 2000 m, naš najbolji predstavnik bio je Josip Štivičić na 31. mjestu. Uz vremena Branka Janića, Luke Perčina i Domagoja Brzića to je bilo dovoljno za ekipno 8. mjesto. Moramo biti zadovoljni i tim rezultatom s obzirom da se radi o all around medicinarima kojima je ovo prvi put da su nastupali na krosu.

Hvala i svim drugima koji su došli braniti boje faksa i još jednom napravili promociju trčanja i bavljenja sportom kao zdravog načina života. Možda je to bilo zbog prilike za sunčanjem, zarađivanje bodova za tjelesni ili sendviča i majica, ali bitno je da je zadatak obavljen bez greške.

2 komentara:

  1. Zaboravili ste spomenuti jos jednog "padobranca"....Anton Mažuranić mu je ime

    OdgovoriIzbriši
  2. nismo zaboravili!! navedeni su samo oni natjecatelji čija su se vremena računala za ekipni poredak :)

    OdgovoriIzbriši